Placeholder text

Godte-tenner og sovepose-disco

Seks oppdagere og stifinnere dro på hyttetur, fem av dem for første gang til Luke-enga. Det var ganske spennende, og veldig moro!

Uten lueskygge og med ryggsekken riktig vei, var det ikke noe bakvendtland over speiderne som dro til Luke-enga sist helg. Etter å ha vinket hade til foreldrene, gikk de avgårde oppover bakken, sterke og flinke bar alle sitt eget utstyr - og det kan være ganske tungt på tur!

Vel fremme åpnet vi skoddene og hentet maaasse vann i bekken. Så bar det opp på hemsen med alle sekkene for å gjøre klart der. Det var fint å få teste ut de helt nye madrassene vandrerne og roverne hadde båret opp i september. Lederne var veldig glade for at alle var så flinke til å henge opp jakkene sine og sette skoene pent, det er det nemlig ikke sikkert alle er på tur. Etter hvert var det tid for kveldsmat, og alle koste seg rundt bordet. Så ble godteriet, tegnesakene og yatzyen hentet frem, og det ble riktig så god stemning rundt stearinlysene, som dere kan se på bildet. Litt etter litt satt jentene plutselig i pysjamas, og da lederne sa det var på tide med tannpuss og dotur klokka halv ti, lå allerede noen i soveposene. Likevel skulle klokka bikke midnatt før den siste speideren hadde tatt siste dotur, og det var helt stille på hemsen. Da kunne lederne endelig legge et par store vedkubber i peisen og blåse ut de siste lysene før de krøp ned i sine egne soveposer.

Til ledernes store overraskelse var det ingen som måtte ut om natten, så de fleste var ganske uthvilt da sovepose-discoen satte igang om morgenen. Vi rakk å heise flagget klokka åtte, før frokost og rydding. Når det ryddes, må alle først pakke sekkene sine, før gulvene skal feies og vedkassene fylles. Alle er flinke og hjelper til, så vi kommer oss fort ut og kan ha det moro. Så ble det spikking, natursti, en liten tur til Luke-dammen og litt lek, før vi grillet pølser og marshmallows og lagde sjokobananer. Da vi satt rundt bålet fikk vi også hyggelig besøk av en ekstra leder og noen av roverne som skulle overnatte neste natt. 

Noen speiderjenter var blitt våte da de var nede ved bekken, og måtte ha på tørre sokker og plastposer utenpå, så ikke det var så farlig at skoene var våte. Ei jente glapp kniven og måtte ha på ganske stort plaster på fingeren. Men alle var enige om at det hadde være en veldig fin tur, vi gleder oss alle sammen til den neste! Lederne er glade for å ha hatt med seg nok en super gjeng på hyttetur. 

Publisert
Sist oppdatert
Ragnhild Marie Holen
  • Del på:
  • Design og utvikling: CoreTrek AS