Placeholder text

Monsteredderkopper, sportegn og kalde pølser

Speiderhytta vår Luke-enga var nok en gang målet for årets helgetur.

Fra stifinnere til ledere var vi 14 speidere som møtte opp på parkeringsplassen klare til tur. En liten gåtur senere var vi fremme ved hytta. Etter dugnaden tidligere i høst var det masse fin ved både inne i hytta og i vedskjulet, så det var bare å åpne vinduslemmene og hente vann, så var hytta klar. På hemsen var det ekstra mange edderkopper denne gangen (minst tre stykker!), så noen synes det var litt skummelt der oppe. Det ble mange runder "Kurumpe" (i stedet for "Gris"), og en sen natt for noen av stifinnerne og vandrerne som skravlet seg gjennom halve natten. Klokka halv fire var det natta for alle - og klokka åtte var det fullt liv på hemsen igjen.

Vi heiste flagget i regnvær, spiste frokost og pakket sammen - og da alle var klare til å gå ut, var det oppholdsvær. Vi gikk en tur i skogen, og fant en av de "gamle" rundene opp til Lukedammen. Med 14 speider på tur kan man bli spredt litt tynnt utover i stien, så da kom det godt med å lære noen enkle sportegn, som piler og kryss på stiene for å vise vei.

Tilbake ved hytta var det på tide å tenne bål - men det gikk ikke så bra. Med litt for fuktig ved fra vedskjulet og ltt mye vind, ble det til slutt kalde pølser til lunsj, før vi ryddet sammen de siste sakene og gikk for å møte foreldrene våre på parkeringsplassen. Noen trøttere enn andre, men alle fornøyde med nok en morsom tur til Luke-enga. Vi gleder oss allerede til neste gang - da skal vi spise varme pølser!

Publisert
Sist oppdatert
Ragnhild Marie Holen
  • Del på:
  • Design og utvikling: CoreTrek AS