Placeholder text

Ny rekord under julebukkaksjonen!

Mange flinke speiderjenter stilte i fine kostymer for å gå julebukk og samle inn penger til Globalaksjonen. Beløpet de samlet inn er det best fra gruppa på minst 10 år!

Det var både katter, et spøkelse, en snømann, mange nisser og mer til blant speiderjentene som troppet opp på menighetshuset for å gå julebukk sist torsdag. Etter en siste gjennomgang av hva pengene skal gå til og hva de skulle si til dem som åpnet dørene sine, fikk de utdelt bøsser og roder, og gikk spente av gårde. Lederne sto i vinduene og lurte på hvor lenge speiderne kom til å holde ut i ruskeværet, men jamen om ikke pessimismen vår ble gjort til skamme! Etter nesten to timer ute på småveiene i Strømmen var alle tilbake, fortsatt i godt humør og med skranglende bøsser.

Tellemannskapet satt klare, etter å ha forberedt en liten fest mens speiderne var ute. Og mens speiderne smakte på "ris pilau" fra Tanzania og koste seg med boller, gele, potetgull og saft, raslet det i sedler og klinget i mynt. 

Det var kjempemoro å kunne annonsere at kveldens innsamling hadde satt rekord for de siste ti årene med innsamling! Strømmen KFUK-KFUM speidere sender godt over 7000kr til Globalaksjonen 14-15. Pengene skal gå til Ilula KFUK og Ilula Orphan Program sitt arbeid for foreldreløse barn i Tanzania.

 

Oppskrift på ris pilau fra Tanzania finner du under "Om oss", i "Våre oppskrifter" - her.

Publisert
Sist oppdatert
Ragnhild Marie Holen
  • Del på:
  • Design og utvikling: CoreTrek AS