Placeholder text

Speideråret er i gang!

Oppdagerne har lært om speiderhilsen, vært med på høsttakkefest i kirken, og ikke minst: tatt det nye Tremerket og besøkt speiderhytta vår!

10 spente og blide speiderjenter møtte opp på parkeringsplassen en torsdag ettermiddag. Nå var det tid for skogtur, og endelig skulle de få se speiderhytta med egne øyne. Senere på høsten blir det overnattingstur, men denne gangen var det Tremerket som sto på programmet.

Etter en liten gåtur inn i skogen, kom de endelig frem til den gamle husmannsplassen som er hytta vår. De fikk ta en titt inni hytta, og selvom det var litt mørkt uten noe lys på, var de aller fleste enige om at det skulle bli spennende å overnatte der senere. 

Så var det på tide å lete etter noen trær vi kjente igjen. De fleste hadde allerede vært i kirkeparken og lært om noen tresorter på det forrige møtet, og kjente fort igjen både gran og furu, og bjørka med den hvite stammen. De andre bladtrærne var det ikke like lett med, men vi fant etter hvert både lønn, rogn og andre litt vanskeligere sorter. Til slutt slappet vi av rundt bålplassen med litt godt å drikke. Lederassistenten var den først som kuttet seg i fingeren med spikkekniven, og plutselig hadde en av speiderjentene bomma på pinnen også. Men med plaster og teip på fingrene, var det nok litt stas å komme hjem til mamma også... 

Nå er det høstferie, og vi gleder oss til neste møte. Da skal vi forberede oss til overnattingsturen!

Publisert
Sist oppdatert
Ragnhild Marie Holen
  • Del på:
  • Design og utvikling: CoreTrek AS