Placeholder text

Tett på - Asker 2014

Årets landsleir er over, og vi gleder oss allerede til den neste om fire år. Men hvordan er det egentlig å være på leir?

Det er ganske spennende når 5400 speidere samles på et sted og skal bygge leir og bo sammen i en uke. Nå får man endelig bruk for alle de knutene og surringene man har øvd på, og når man må frem med både sag og øks kan det plutselig hende at førstehjelpskunnskapene kommer til nytte også. Teltene kom opp i rekordfart, og snart sto både bord og portal klar også. Det gir riktignok litt tresmak å sitte lenge på de runde raiene, men når regnet trommer på presenningen og middagen endelig er klar, spiller det ingen rolle. 

Strømmen stilte med 26 deltagere, fra de yngste lederbarna, til små og store vandrere, rovere, ledere og et par stabsmedlemmer som bare stakk nesa innom fra tid til annen. Stine var redaktør for det flotte leirmagasinet vi alle fikk med hjem, og Eilen prøvde å hjelpe til med å holde styr på de 600 utenlandske speiderne som hadde kommet fra nær (halvparten av de utenlandske speiderne hadde reist kortere enn de norske speiderne som kom lengst unna fra) og fjern. Våre nærmeste naboer var sju jenter og to ledere fra Skottland på den ene siden, og Kisa med besøk av tre pakistanske speidere på den andre. 

Program på leir

Det er mye som skjer på leir. Et typisk dagsprogram ser ut omtrent som dette:

07.30   Revelje - opp av soveposen

08.00   Flaggheising

08.30   Frokost

10.00   Bibeltime

11.00   Ulike aktiviteter – natursti, mat på bål, pionering, haik og masse mer

15.00   Aktivitetene avsluttes

16.00   Middag

19.00   Leirbål - med vennskapsgrupper eller felles for alle på den store hovedscenen

22.00   Kroer for de eldste speiderne

23.00   Rosignal

23.30   Lang tone - ZZZZZZZZ

Intervjuet om leirværet

For noen år siden vant Strømmen-speiderne en værstasjon på kretskonkurransen. Den har vært fast inventar på leirplassen vår siden, og det var mange som stoppet opp og tittet på den i løpet av leiren. Noen av jentene ble intervjuet om leirværet, den artikkelen kan du lese her.

Publisert
Sist oppdatert
Ragnhild Marie Holen
  • Del på:
  • Design og utvikling: CoreTrek AS